Skákavky

         K Fotografování skákavek jsem se letos Dostál náhodou. Je pravda, ze fotografie pavouků, je na obzvláště skákavek mám Velmi rád. Je z Nich Vidět dokonalost hmyzího predátora. Příroda neponechala nic náhodě. Na skákavky Jsem narazil náhodou, na jednom z četných vrchů Českého středohoří, kam jsem se vypravil hledat teplomilné zástupce Naši avifauny. PRI odpočinku, Jsem si všiml skákavky. Zpočátku Jsem ji pozoroval později ji Začal i fotografovat.

Skákavky JSOU čeledí pavouků. Pro svůj vzhled JSOU Velmi atraktivní. Většinou MAJÍ pestré zabarvení Take Velké nápadné oči. Oči skákavek JSOU uspořádané dělat Tri rad. Velikost umístění OCI JE pro TuTo čeleď pavouků charakteristické. Největší střední oči JSOU teleskopické. Sítnice teleskopických OCI JE ovládána četnými svaly, Které umožňují posun zorného pole, Aniz by se Musel pavouk otáčet. Díky tomuto unikátnímu SYSTÉMU dokáží skákavky Vidět v 3D prostoru, Což Jini pavouci neumí.

Dalším zajímavým charakteristickým znakem skákavek, JE jejich způsob Lovu. Skákavky se živí drobným hmyzem. Ano, Jak lze z názvu odvodit, skákavky se SVE kořisti zmocňují skokem. Kdyz skákavka zahlédne svou kořist, začne se k Ní opatrně přibližovat, Až se přiblíží na Vzdálenost, kterou skákavka překoná skokem. Zmocní se kořisti A do Těla ji vstříkne chelicerami Jed. Je to takové Male drama, Které lze připodobnit Lovu velkých koček v africké BUSI. Pomalé Přiblížení skok … ..

KDE skákavky najdeme. Řekl, Zé Skoro Všude okolo NAS. Chce to Hlavně se pozorně dívat. Skákavky vyhledávají drobné úkryty. Dobré JE zaměřit se především na osluněné kamenné zídky, kameny, ploty Nebo staré stromy. Lze najít JE Mezi kameny, nejrůznějšími skulinami, v Kure.

Skákavky Jsem fotografoval z ruky, pevným objektivem Canon 100 / 2,8 Macro USM L. Výsledek můžete posoudit sami ve fotogalerii.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Roman. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.